Prinses Margriet Manege Westerbork

Zorgmanege Westerbork >

Paardrij activiteiten

Werkwijze
Tijdens de paardrijlessen wordt uitgegaan van de individuele mogelijkheden van de ruiter, in plaats van zijn of haar beperkingen. Tevens worden de meerwaarden van het paardrijden voor mensen met een beperking zo goed mogelijk benadrukt en benut.

Waar nodig wordt gebruik gemaakt van aangepaste zadels en teugels. De ruiters kunnen op het paard geholpen worden met een tillift of via een opstap-podium. De ruiters rijden in lessen van varierend van 4 tot 6 personen. De lestijd is 60 minuten, voor enkele groepen geldt een lestijd van 45 minuten.

Wekelijks komen meer dan honderd ruiters met een handicap uit de hele provincie Drenthe paardrijden bij de Prinses Margriet Manege. Ook biedt de manege kinderen en volwassenen zonder beperking  paardrij mogelijkheden op diverse niveaus. Er rijden wekelijks circa 60 ruiters zonder beperking uit Westerbork en de nabije omgeving.

Tijdens de zomervakantie worden in de groepsaccommodatie van de manege geïntegreerde ruiterkampen gehouden, georganiseerd door de Stichting Elisabeth Ruiterkampen. 

Instructie
De rij-instructie wordt gegeven door gediplomeerde instructeurs. Zij zijn tevens voor de doelgroep speciaal opgeleid (Instructeur Paardrijden Gehandicapten), zodat een ieder optimaal en verantwoord kan paardrijden. Indien nodig kunnen zij hulp of advies inroepen van een fysiotherapeut of een andere deskundige.

Buitenritten
De manege ligt aan de rand van het bos in een landelijke omgeving waardoor voldoende uitrijmogelijkheden aanwezig zijn.

Leerbedrijf
De Prinses Margriet Manege is een door SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend leerbedrijf.
Het laatste nieuws

Facebook