Prinses Margriet Manege Westerbork

Zorgmanege Westerbork >

Paardrij activiteiten

Werkwijze
Tijdens de paardrijlessen wordt uitgegaan van de individuele mogelijkheden van de ruiter, in plaats van zijn of haar beperkingen. Tevens worden de meerwaarden van het paardrijden voor mensen met een handicap zo goed mogelijk benadrukt en benut.

Waar nodig wordt gebruik gemaakt van aangepaste zadels en teugels. De ruiters kunnen op het paard geholpen worden met een tillift of via een opstap-podium. De ruiters rijden in lessen van varierend van 4 tot 7 personen, de lestijd is 60 minuten, voor enkelen geldt een lestijd van 45 minuten.

Wekelijks komen meer dan honderd ruiters met een handicap uit de hele provincie Drenthe paardrijden bij de Prinses Margriet Manege. Ook biedt de manege ruiters zonder handicap ruime paardrijmogelijkheden, er rijden dan ook circa 60 kinderen en volwassenen uit Westerbork en nabije omgeving.

In weekenden en tijdens vakantieweken worden geïntegreerde ruiterkampen gehouden.

Instructie
De rij-instructie wordt gegeven door gediplomeerde instructeurs. Zij zijn tevens voor de doelgroep speciaal opgeleid, zodat een ieder optimaal en verantwoord kan paardrijden. Indien nodig kunnen zij "hulp" inroepen van een fysiotherapeut of een andere deskundige.

Buitenritten
De manege ligt aan de rand van het bos in een landelijke omgeving waardoor voldoende uitrijmogelijkheden aanwezig zijn.

Leerbedrijf
De Prinses Margriet Manege is een door SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend leerbedrijf.
Het laatste nieuws

Facebook