Prinses Margriet Manege Westerbork

Zorgmanege Westerbork >

Organisatie
De activiteiten op het buitencentrum Prinses Margriet Manege vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de Stichting Paardrijden Gehandicapten Westerbork.

Doelstelling
Met zekere trots kunnen wij melden dat de doelstelling zoals geformuleerd bij oprichting van de stichting nog steeds wordt gehanteerd.
Deze is als volgt:
De Stichting Paardrijden Gehandicapten Westerbork heeft als statutair doel: het beoefenen, het doen beoefenen en het bevorderen van de ruitersport in het algemeen en door en voor mensen met een handicap in het bijzonder.

Mogelijke doelen

  • Recreatie
  • Sport
  • Therapeutische effecten
  • Voor ruiters mét en zonder handicap.

Er zijn slechts enkele contra-indicaties waardoor het paardrijden voor een kleine groep ruiters met een handicap minder geschikt is. In geval van twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen en/of uw behandelend arts (evt.fysiotherapeut) raadplegen.
Vrijwilligers Een groot aantal vrijwilligers helpen rondom en tijdens de lessen, o.a. om de veiligheid te waarborgen.

Paarden en pony's
In de stallen staan paarden en pony's van uiteenlopend ras en type. Zij zijn verschillend van karakter en grootte, en hebben elk hun eigen specifieke beweging. Ieder dier is zorgvuldig uitgekozen. Zo is er voor elke ruiter is er een passend paard. Over het algemeen valt de keus op ruim volwassen dieren, die hebben immers meer "levenservaring". De paarden krijgen veel beweging en worden goed verzorgd. Ze zijn in goede conditie. Het spreekt vanzelf dat iedereen verknocht is aan de trouwe "werknemers".

Accommodatie
De Prinses Margriet Manege is in 1976 speciaal gebouwd voor het paardrijden door ruiters met een handicap. Dit houdt in dat het gebouw toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.
De kantine en de aangepaste groepsaccommodatie beschikken over goede voorzieningen waardoor het mogelijk is om in alle jaargetijden ruiters te ontvangen. Meer informatie

Overige activiteiten.
Naast de ruiterkampen wordt de geheel aangepaste groepsaccommodatie (voor max. 40 personen) verhuurd voor families, vriendenclubs, verenigingen, en scholen.

De plaatselijke ponyclub Margriet, rijvereniging De Borker Ruiters en menclub Westerbork maakt voor zijn lessen gebruik van de tweede rijhal. Ook organiseren zij het jaarlijks hippisch festijn Barrage Börk op de terreinen rondom de manege.


Het laatste nieuws

Facebook