Prinses Margriet Manege Westerbork

Zorgmanege Westerbork >

Corona maatregelen na 14 januari 2022

Geplaatst op : 11-01-2022

Tot en met vrijdag 14 januari 2022 zijn er helaas geen paardrij lessen in verband met de geldende Corona maatregelen van de overheid. Wel is er met ingang van vandaag een versoepeling m.b.t. buiten sporten voor jongeren tot en met 17 jaar, maar zoals wij al eerder hebben aangegeven zien wij buiten les geven in deze donkere, koude en natte tijd van het jaar niet zitten.

Zoals het nu (dinsdag 11 januari 2022) lijkt, komt er aankomende vrijdag pas meer duidelijkheid over de maatregelen die vanaf zaterdag 15 januari a.s. zullen gelden. We verwachten eigenlijk niet dat het vanaf deze datum mogelijk zal zijn om weer volledig met de paardrij lessen te beginnen. Mocht dit wel zo zijn, dan is het voor ons vrijwel onmogelijk zijn om op vrijdagavond nog alle ruiters en vrijwilligers van de lessen op zaterdag te bereiken om te vragen wie er wel/niet kan komen rijden.
Ook is nog niet bekend hoe het vanaf 15 januari zit met het controleren van het Corona Toegangsbewijs, het dragen van een mondkapje, de aanwezigheid van publiek, maximale groepsgrootte, etc. 

Dit betekent dat wij hebben besloten en nu alvast kenbaar willen maken dat de lessen op zaterdag 15 januari a.s. niet door gaan. Na de persconferentie aankomende vrijdag zullen wij eerst de berichten vanuit de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) afwachten. Vervolgens zullen wij via deze website en Facebook aangeven wat er vanaf maandag 17 januari 2022 misschien weer mogelijk is. 

We hopen dat dit voor de ruiters en helpers van de zaterdag in ieder geval op tijd duidelijkheid geeft en we hopen natuurlijk snel met betere berichten te komen!