Prinses Margriet Manege Westerbork

Zorgmanege Westerbork >

Digitale collecte Fonds Gehandicaptensport

Geplaatst op : 25-03-2021

Ieder jaar vindt er in april een collecte plaats voor het Fonds Gehandicaptensport. In Nederland zijn meer dan 1.5 miljoen mensen met een beperking die extra ondersteuning nodig hebben om te kunnen sporten. Het Fonds Gehandicaptensport maakt mogelijk dat iedereen met een handicap structureel kan sporten.
Normaal is de collecte van het Fonds Gehandicaptensport zowel digitaal als "van deur tot deur", maar dit jaar wordt de collecte in verband met de corona anders aangepakt. 
Er is in 2021 alleen een digitale collecte en wij, de Stichting Paardrijden Gehandicapten Westerbork (Prinses Margriet Manege) kunnen hieraan deelnemen. 50% van de opbrengst gaat naar het Fonds Gehandicaptensport en de andere 50% gaat naar de deelnemende verenigingen en stichtingen. De digitale collecte vindt niet alleen in april plaats, maar duurt het hele jaar.
Inmiddels is er voor de Stichting Paardrijden Gehandicapten Westerbork een digitale collectebus aangemaakt. Deze collectebus heeft ook een QR code, die je kunt scannen met je smartphone, waardoor je automatisch bij onze collectebus terecht komt en daarin kunt doneren. Van wat je in onze digitale collectebus stopt, gaat dus 50% naar de Stichting Paardrijden Gehandicapten Westerbork.
Een zeer mooie actie van het Fonds Gehandicaptensport in dit 2e corona jaar, met hopelijk een mooie opbrengst voor hun Fonds en onze manege! We hopen daarom op veel gulle gevers