Prinses Margriet Manege Westerbork

Zorgmanege Westerbork >

Eindelijk (een klein beetje) goed nieuws!

Geplaatst op : 26-02-2021

In verband met de (kleine) versoepeling van de corona maatregelen met ingang van 3 maart a.s. en omdat de winter bijna achter de rug lijkt, zijn we deze week begonnen met bedenken hoe we een deel van de lessen weer voorzichtig kunnen starten.

Komende week (vanaf 1 maart) zullen we contact opnemen met (de ouders van) een deel van onze ruiters tot 27 jaar om te vragen wie er vanaf maandag 8 maart 2021 weer wil en mag komen rijden. De lessen moeten in verband met de corona regels buiten plaatsvinden en omdat het ’s avonds nog niet lang licht is, zullen de lestijden iets gaan veranderen.

Zoals iedereen weet gaat het qua aantal besmettingen met het corona virus helemaal nog niet zo goed. Daarom gaan we slecht heel (beperkt) starten met eerst alleen de ruiters die zelfstandig kunnen rijden. Dit betekent dat de lessen voor de grootste groep ruiters, kinderen en volwassen met een beperking die hulp nodig hebben voor en tijdens de les, nog niet gaan beginnen, met name omdat we het aantal contacten hier zo beperkt mogelijk willen houden.

Net als vorig jaar zijn aan het paardrijden bij een manege veel regels verbonden, zoals rijden in de buitenbak, handen wassen bij aankomst en voor vertrek, mondkapje voor iedereen van 13 jaar en ouder, geen toeschouwers bij de bak, kantine/terras gesloten en uitsluitend/maximaal één ouder met de jonge kinderen mee naar binnen als dat nodig is om te helpen met poetsen en opzadelen. In de eerste lesweek zullen de ruiters een brief meekrijgen met daarin de geldende regels.

Voor de overige ruiters geldt helaas dat wij en zij moeten wachten op minder corona besmettingen en meer versoepelingen. Via deze nieuwsberichtjes en Facebook zullen we jullie op de hoogte houden!