Prinses Margriet Manege Westerbork

Zorgmanege Westerbork >

Nieuwe Corona maatregelen vanaf 14 oktober 2020

Geplaatst op : 16-10-2020

Zoals iedereen ongetwijfeld weet gelden er vanaf woensdag 14 oktober jl. nieuwe en strengere maatregelen van de overheid om de verspreiding van het Corona virus te beperken. Sommige maatregelen gelden specifiek voor de sportsector en hebben invloed op de paardensport. Deze regels zijn voor de hippische sector/maneges uitgewerkt door de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) en zijn te vinden hun website.
Het goede nieuws is dat we kunnen doorgaan met de paardrijlessen indien het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
Tijdens het rijden is het waarborgen van 1,5 meter afstand meestal geen probleem.
In de stal, tijdens het poetsen/opzadelen, en bij het op- en afstijgen lukt afstand houden bij de meeste ruiters niet. Bij het op- en afstijgen en tijdens het paardrijden proberen we wel om fysiek contact zoveel mogelijk te beperken. In verband hiermee zullen we vaker een ouder of eigen begeleider vragen om te helpen, met name bij het op- en afstijgen.
Om ervoor te zorgen dat personeel/instructeurs niemand besmetten en om te voorkomen dat wijzelf besmet worden met het virus, kiezen wij ervoor om iedereen van 13 jaar en ouder te verplichten een mondkapje te dragen. Indien dit voor een ruiter in verband met zijn of haar beperking niet mogelijk is, graag hierover met de instructeur overleggen.
Met ingang van donderdag 22 oktober a.s. stellen we het dragen van een mondkapje in de manege verplicht en gaan we ervan uit dat iedereen zelf een goed passend mondkapje meeneemt en draagt. Tot die tijd hebben wij hier een mondkapje voor degene die er zelf niet één bij zich heeft.
Even op een rijtje:
- In de manege is het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder, dus voor ruiters, ouders, begeleiders, vrijwilligers, chauffeurs, etc.
- Indien een ruiter vanwege zijn/haar beperking geen mondkapje op kan, dan horen we dat graag. In dat geval moeten personeel en vrijwilligers een medisch mondkapje dragen bij de begeleiding van deze ruiter, dit om zelf niet besmet te kunnen raken. Wij zorgen voor deze medische mondkapjes, maar willen deze alleen gebruiken wanneer het echt noodzakelijk is omdat deze duur en minder goed beschikbaar zijn.
- Ook alle pensionklanten (en degene die met hen meekomt) moeten binnen een mondkapje op als er lesklanten, vrijwilligers en/of andere pensionklanten in de stal aanwezig zijn.
- Tijdens het rijden, dus na het opstijgen, mag het mondkapje af, tijdens het afstijgen en afzadelen moet het weer op. De ruiter moet het mondkapje zelf bij zich houden.
- Vrijwilligers houden het mondkapje tijdens het meelopen in de binnenbak op, buiten mag het mondkapje af (uitzonderingen mogelijk en in overleg met de instructeur).
- De algemene regels omtrent het handen wassen en afstand houden blijven uiteraard gelden, evenals de regels dat er maximaal 1 ouder of begeleider met een ruiter mee naar binnen mag, dat er geen publiek bij de les mag kijken en dat de kantine gesloten is. Ook moeten alle ruiters met hun ouders/begeleiders na het paardrijden zo vlot mogelijk weer naar huis.
Hoe lang deze maatregelen blijven gelden, is op dit moment nog niet duidelijk. We houden jullie op de hoogte.
We begrijpen dat alle regels lastig en niet leuk zijn, maar het is voor ons heel belangrijk om de kans op besmettingen binnen de manege zo klein mogelijk te maken.

We rekenen daarom op jullie medewerking!!!