Prinses Margriet Manege Westerbork

Zorgmanege Westerbork >

Proefjesdag December 2017

Geplaatst op : 15-01-2018

Proefjesmiddag op 28 december 2017 

Sinds enkele jaren wordt er in de Kerstvakantie voor onze ruiters tot circa 18 jaar een proefjesmiddag georganiseerd. Tijdens deze middag kan iedere zelfstandig rijdende ruiter op één van de pony’s of paarden van de manege een dressuurproef op zijn eigen niveau rijden en aan het aanwezige publiek laten zien.

In de weken voor de Kerstvakantie mocht er door de ruiters worden aangeven op welke pony of paard hij of zij het liefst wilde rijden. In de lessen werd er hard geoefend om met het uitgekozen paard of pony alle onderdelen van de proefjes onder de knie te krijgen en om er een mooie dressuurproef van te maken.

Op donderdag 28 december 2017 deden er maar liefst 40 kinderen/jonge ruiters mee aan deze proefjesmiddag. Van te voren werden de pony’s en paarden netjes gepoetst en mooi gemaakt en werd er door de ruiters, onder leiding van instructeurs Sophie en Ellen, in de 2e rijhal van de manege losgereden.

De hele middag werd er door ouders, opa’s/oma’s, broertjes/zusjes, vrienden en andere belangstellenden gekeken naar alle ruiters, die één voor één aan de jury en aan het publiek hun vaardigheden op hun pony of paard lieten zien. Dit met zeer veel nette en goede proeven als resultaat. De proeven werden beoordeeld door een ervaren jury, die niet alleen punten gaf voor ieder onderdeel, maar ook aangaf wat er goed en minder goed ging en wat er nog beter zou kunnen.

Na afloop van ieder rijniveau werden de juryrapporten uitgedeeld en met een rozet en beker als aandenken aan deze proefjesdag kon iedere ruiter tevreden naar huis en was het voor iedereen weer een leuke en leerzame middag geweest.